Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Biała zupa toskańska

Składniki:


  • 1/2 kg kiełbasy
  • 1/2 l rosołu drobiowego
  • 2 duże ziemniaki
  • 1 duża cebula
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 6 plasterków boczku
  • 2 garści liści jarmużu
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka wody
  • sól, pieprz
W zimne dni rozgrzejmy się pyszną zupą prosto z Toskanii.


Przygotowanie:

  • Zrumieniamy kawałki kiełbasy i boczku, osuszamy z tłuszczu.
  • Do garnka z rosołem i wodą dodajemy posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek oraz grube plastry ziemniaka. Całość gotujemy na średnim ogniu, aż ziemniaki zmiękną.
  • Następnie dodajemy podsmażone boczek i kiełbasę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy kolejne 10 minut.
  • Zmniejszamy ogień, dodajemy posiekany jarmuż oraz dolewamy zmieszane mleko ze śmietaną Trzymamy na ogniu do podgrzania. Podajemy na ciepło.
Smacznego!
Sałatka owocowa
Owocowe szaleństwo w środku zimy. więcej
Uszka z grzybami
Nieodzowne na wigilijnym stole.
więcej
Zupa z roszponki
Wspaniały talerz zawiesistej zupy rozgrzeje w chłodne popołudnie. więcej
Poprzednie | ... | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj