Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Sałatka owocowa

Składniki:


  • owoc passiflory
  • 2 winne, twarde  jabłka
  • 3 brzoskwinie
  • kiść winogron
  • 100g suszonych moreli
  • sorbet gruszkowy
  • miód
Owocowe szaleństwo w środku zimy.


Przygotowanie:

  • Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy w gruba kostkę. Rozgrzewamy patelnię i kładziemy na niej brzoskwinie. Dodajemy łyżkę miodu. Czekamy aż miód skarmelizuje się na owocach. Wyciągamy owoce i odstawiamy do wystudzenia. Do skarmelizowaną patelni wlewamy pół szklanki wody. Ponownie wszystko podgrzewamy i mieszając cały czas odparowujemy tworzący się sos.
  • Passiflorę kroimy w plastry, jabłka w dość grube półpierścienie.
  • W misce mieszamy ze sobą wszystkie owoce (z wyjątkiem brzoskwiń). Na końcu dodajemy brzoskwinie i znów delikatnie mieszamy, uważając by brzoskwinie nie rozpadły się.
  • Mieszankę owoców przekładamy do pucharków. Na wierzch kładziemy gałkę sorbetu i polewamy sosem ze smażenia brzoskwiń.
Smacznego!
Biała zupa toskańska
W zimne dni rozgrzejmy się pyszną zupą prosto z Toskanii. więcej
Uszka z grzybami
Nieodzowne na wigilijnym stole.
więcej
Zupa z roszponki
Wspaniały talerz zawiesistej zupy rozgrzeje w chłodne popołudnie. więcej
Poprzednie | ... | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj