Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Eklerki

Składniki:


ciasto ptysiowe

  • 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 15 dkg margaryny
  • 5 jajek
  • szczypta soli

krem waniliowy

  • 0,5 l mleka
  • kostka margaryny
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej

polewa czekoladowa 

  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mleka w proszku
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki wody
Pyszne, słodkie eklerki odmienią dzień.


Przygotowanie:


ciasto

  • Mąkę, wodę, margarynę, zagotować z solą. Po przestudzeniu dodawać po jednym jajku i miksować.
  • Zmiksowane na jednolitą, gładką masę ciasto, przełożyć do szprycy. Na blachę wyłożoną pergaminem wyciskać eklerki o długości ok. 5 cm.
  • Piec przez ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni. 
krem waniliowy
  • Zagotować połowę mleka, w drugiej połowie rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i pszenną, dodać cukier waniliowy i zwykły, wszystko razem zagotować. Przestudzoną masę zmiksować z margaryną.
polewa czekoladowa
  • Zagotować margarynę, cukier i wodę. Kolejno dodać mleko w proszku i kakao. Wszystko dobrze wymieszać, aż utworzy się gęsta, gładka polewa.
eklerki
  • Upieczone eklerki przeciąć wzdłuż. Przekładać kremem waniliowym i polać wierzch czekoladą.
Smacznego!
Lasagne ze szpinakiem
Zdrowa wersja włoskiego przysmaku.
więcej
Torcik cytrynowy
Cytrynowa mgiełka słodkiej rozpusty. więcej
Tostones
Podstawa kuchni Ameryki Środkowej.  więcej
Poprzednie | ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj