Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Lasagne ze szpinakiem

Składniki:

  • makaron lasagne
  • 1/2 kg mrożonego szpinaku
  • 2 kulki mozarelli
  • 10 dkg sera rokpol
  • 10 dkg sera feta
  • 10 dkg sera żółtego
  • oliwa
  • oregano
  • ząbek czosnku


sos beszamelowy

  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki mąki
  • 3 szklanki mleka
  • biały pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • sól
Zdrowa wersja włoskiego przysmaku.


Przygotowanie:

  • Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na patelni razem z czosnkiem.
  • W drugim rondelki rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy. Następnie wlewamy mleko i przyprawiamy. Mieszając, gotujemy na małym ogniu, aż do zgęstnienia sosu.
  • Rokpol, fetę i mozarellę rozdrabniamy i mieszamy ze sobą, aby uzyskać jednolitą mieszanki.
  • W naczyniu do zapiekania układamy kolejne warstwy lasagne: makaron, sos beszamelowy, szpinak, mieszanka serów. Ostatnią warstwę przykrywamy płatami makaronu smarujemy beszamelem, przyprawiamy oregano i przykrywamy startym żółtym serem.
  • Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 40 minut.
Smacznego!
Eklerki
Pyszne, słodkie eklerki odmienią dzień. więcej
Torcik cytrynowy
Cytrynowa mgiełka słodkiej rozpusty. więcej
Tostones
Podstawa kuchni Ameryki Środkowej.  więcej
Poprzednie | ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj