Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Zupa z roszponki

Składniki:


  • 1 l bulionu warzywnego
  • 400 g roszponki
  • 1 średni brokuł
  • 1 mały seler
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki szczypiorki
  • olej
  • śmietana
Wspaniały talerz zawiesistej zupy rozgrzeje w chłodne popołudnie.


Przygotowanie:

  • Roszponkę miksujemy lub grubo siekamy.
  • Seler kroimy w niedużą kostkę, brokuł dzielimy na różyczki. Cebulę drobno siekamy i miażdżymy czosnek.
  • Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy seler i zalewamy wywarem. Gotujemy pod przykryciem, aż seler zmięknie. 
  • Dodajemy brokuły i znów gotujemy przez kolejne 15 minut.
  • Zdejmujemy z ognia i dodajemy roszponkę. Doprawiamy solą i pieprzem i zabielamy śmietaną.
Smacznego!
Biała zupa toskańska
W zimne dni rozgrzejmy się pyszną zupą prosto z Toskanii. więcej
Sałatka owocowa
Owocowe szaleństwo w środku zimy. więcej
Uszka z grzybami
Nieodzowne na wigilijnym stole.
więcej
Poprzednie | ... | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj