Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Sashimi

Składniki:


  • gruby filet z łososia
  • filet z czerwonego tuńczyka
  • filet ryby maślanej
  • sos sojowy
  • pasta wasabi
  • plasterki marynowanego imbiru
Dzięki urozmaiconej, bogatej w dary morza diecie Japończycy cieszą się świetnym zdrowiem i długowiecznością.


Przygotowanie:

  • Wszystkie filety z ryby muszą być świeże i najwyższej jakości. 
  • Ostrym nożem ścinamy skórę z filetów, myjemy je pod bieżącą wodą osuszamy i mrozimy w zamrażarce przez ok. 20 minut. Zmrożone filety łatwiej precyzyjnie pokroić.
  • Filety kroimy w poprzek na równe plastry grubości ok. 1 centymetra. Plaster ryby powinien być nieduży, wielkości jednego kęsa.
  • Pokrojone kawałki ryb układamy na desce lub kamieniu.
  • Do małych miseczek wlewamy sos sojowy, oraz wkładamy plastry marynowanego imbiru.
  • Pastę wasabi, kładziemy obok filetów bezpośrednio na desce.


Plastry ryby jemy pałeczkami maczając w sosie sojowym, lub nabierając odrobinę ostrego wasabi.

Smacznego!

Żeberka w glazurze z jeżyn
Czas na rodzinne grillowanie! więcej
Baklava
Bałkańska pychota na deser. więcej
Kurczak tandori
Indyjskie aromaty skryte pod chrupiącą skórką kurczaka tandori. więcej
Poprzednie | ... | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj