Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Żeberka w glazurze z jeżyn

Składniki:


  • 2 kg grubych żeberek wieprzowych
  • 1 1/2  szklanki jeżyn
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 1/2 szklanki keczupu
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1 łyżeczka sosu chili
  • 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
Czas na rodzinne grillowanie!


Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki glazury zmiksować i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez kilka minut ciągle mieszając.
  • Żeberka umyć, osuszyć, przyprawić solą. Piec na mocno rozgrzanym grillu przez ok. 10 minut. 
  • Obrócić na drugą stronę, a upieczoną stronę posmarować przygotowanym sosem. Po 10 minutach żeberka ponownie obrócić  i posmarować sosem. Czynności powtarzać cyklicznie, przez ok. 40 minut.
  • Żeberka podawać zaraz po przyrządzeniu.


Smacznego!

Sashimi
Dzięki urozmaiconej, bogatej w dary morza diecie Japończycy cieszą się świetnym zdrowiem i długowiecznością.
więcej
Baklava
Bałkańska pychota na deser. więcej
Kurczak tandori
Indyjskie aromaty skryte pod chrupiącą skórką kurczaka tandori. więcej
Poprzednie | ... | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj