Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Baklava

Składniki:


  • 90 dag mrożonego ciasta francuskiego
  • 15 dag orzechów włoskich
  • 15 dag orzechów laskowych
  • 15 dag masła
  • 10 dag pistacji (niesolonych)
  • 10 dag cukru pudru
  • 10 dag płynnego miodu
  • łyżeczka cynamonu
  • pomarańcze
  • cytryny
Bałkańska pychota na deser.


Przygotowanie:

  • Wszystkie orzechy zmielić.
  • Cukier puder wymieszać z cynamonem.
  • Formę do pieczenia wysmarować masłem.
  • Rozmrożone ciasto francuskie bardzo cienko rozwałkować.
  • W formie układać kolejno warstwy: ciasto, mieszanka z cynamonem, orzechy, cukier, masło. Układamy przynajmniej 5 warstw. Warstwy muszą być równe i cienkie, by po upieczeniu ładnie się rozdzielały.
  • Ciasto pieczemy w temperaturze 200 stopni, przez ok. 45 minut.
  • Przygotowujemy polewę z miodu i soku z cytrusów.
  • Upieczoną baklavę kroimy w romby i smarujemy polewą. Odstawiamy do stężenia polewy.


Smacznego!

Sashimi
Dzięki urozmaiconej, bogatej w dary morza diecie Japończycy cieszą się świetnym zdrowiem i długowiecznością.
więcej
Żeberka w glazurze z jeżyn
Czas na rodzinne grillowanie! więcej
Kurczak tandori
Indyjskie aromaty skryte pod chrupiącą skórką kurczaka tandori. więcej
Poprzednie | ... | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj