Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Kurczak tandori

Składniki:


  • 1 cały kurczak, lub 4 udka
  • 1 duża cebula
  • 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżki sklarowanego masła
  • 3-4 łyżeczki garam masala
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka pieprzu cayenne
  • 1,5 łyżeczki świeżo utartego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki kurkumy
  • pół łyżeczki soli
Indyjskie aromaty skryte pod chrupiącą skórką kurczaka tandori.


Przygotowanie:

  • Kurczaka opłukać i osuszyć.
  • Wszystkie składniki połączyć w marynatę. Marynatę przelać do żaroodpornego, szklanego naczynia, włożyć do niej kurczaka i dobrze natrzeć.
  • Naczynie przykryć folią i wstawić do lodówki na około 5 godzin.
  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 - 200 stopni. (w zależności od wagi kurczaka)
  • Kurczaka pieczemy w marynacie, przez ok. 40 minut. Co jakiś czas możemy oblewać mięso powstałym sosem. Kurczak jest gotowy, kiedy skórka jest rumiana, a wnętrze dobrze wypieczone.


Danie można podawać z ryżem curry, prostą sałatą i kefirem.

Smacznego!

Sashimi
Dzięki urozmaiconej, bogatej w dary morza diecie Japończycy cieszą się świetnym zdrowiem i długowiecznością.
więcej
Żeberka w glazurze z jeżyn
Czas na rodzinne grillowanie! więcej
Baklava
Bałkańska pychota na deser. więcej
Poprzednie | ... | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj