Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Domowe pralinki

Składniki:


  • 2 tabliczki gorzkiej, 90% czekolady
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • zaparzona kawa
Ręcznie robione czekoladki w ulubionym nadzieniem, to świetna propozycja do popołudniowej kawy.


Przygotowanie:


  • Ciemną czekoladę rozpuszczamy kąpieli wodnej.
  • Przygotowujemy silikonową foremkę do czekoladek. Każdą foremkę smarujemy kilkukrotnie czekoladą - tak aby utworzyła się gruba foremka z czekolady. Między kolejnymi warstwami czekolady, foremkę można schłodzić w lodówce.
  • Białą czekoladę, śmietankę, cukier waniliowy rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Po dokładnym połączeniu składników, przelewamy masę do miseczki i dodajemy dwie łyżki kawy.
  • Masą czekoloadową wypełniamy foremki, wlewając jej tyle aby zostało jeszcze miejsce na dolanie spodu z ciemnej czekolady.
  • Foremki chłodzimy, by czekolada szybciej stężała.
  • Dekorujemy kleksami z białej czekolady lub bakalii wg uznania.
Smacznego!
Spaghetti Aglio e olio
Podstawowy przepis na makaron - czasem mniej znaczy więcej. więcej
Zupa cebulowa
Klasyczna, sycąca zupa prosto z Francji.  więcej
Polędwiczka z jagodami
Wykwintna propozycja polędwiczki wieprzowej. więcej
Poprzednie | ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj