Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Polędwiczka z jagodami

Składniki:


  • 0,5 kg polędwicy wieprzowej
  • 0,5 l białego, wytrawnego wina
  • 125 ml oliwy
  • 30 dkg leśnych jagód
  • 1/4 kostki masła
  • świeże zioła: rozmaryn, lubczyk
  • gałka muszkatołowa
  • goździki
  • jałowiec
  • szałwia
  • 1 łyżka cukru
  • cytryna i limonka
Wykwintna propozycja polędwiczki wieprzowej.


Przygotowanie:


  • Polędwiczkę marynujemy przez cały dzień w marynacie z wina, połowy oliwy oraz wszystkich ziół.
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę i masło. Z polędwiczki ściągamy resztki marynaty i podsmażamy z każdej strony na mocnym ogniu, po czym dusimy pod przykryciem przez ok. 1 godzinę podlewając winem i wodą.
  • Klarujemy łyżkę masła, po czym dodajemy jagody i cukier. Cały czas mieszamy i doprowadzamy do zagotowania. Wyłączamy ogień, doprawiamy sokiem z cytryny i limonki.
  • Podajemy z gotowaną fasolka szparagową.
Smacznego!
Spaghetti Aglio e olio
Podstawowy przepis na makaron - czasem mniej znaczy więcej. więcej
Domowe pralinki
Ręcznie robione czekoladki w ulubionym nadzieniem, to świetna propozycja do popołudniowej kawy. więcej
Zupa cebulowa
Klasyczna, sycąca zupa prosto z Francji.  więcej
Poprzednie | ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj