Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Zupa cebulowa

Składniki:


  • 0,5 kg cebuli
  • 1 l bulionu wołowego
  • 250 ml białego, wytrawnego wina
  • 125 ml oliwy
  • 100 g sera gruyere
  • bagietka
  • 2 ząbki czosnku
  • tymianek
  • sól, pieprz
Klasyczna, sycąca zupa prosto z Francji. 


Przygotowanie:


  • Cebulę posiekać na piórka i dokładnie zeszklić w wysokim rondlu. Zagotować bulion.
  • Do rondla wlewamy wino, mieszamy i gotujemy ok. 3 minuty. Zawartość rondla wlewamy do gorącego bulionu i gotujemy ok. 30 minut.
  • Zupę doprawić solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i tymiankiem.
  • Bagietkę pokroić na grube kromki i upiec w piekarniku. Gotowe grzanki posmarować ponacinanym czosnkiem.
  • Zupę przelać do ceramicznych miseczek, na wierzch ułożyc grzanki, całość posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec póki cały ser się nie rozpuści.
Smacznego!
Spaghetti Aglio e olio
Podstawowy przepis na makaron - czasem mniej znaczy więcej. więcej
Domowe pralinki
Ręcznie robione czekoladki w ulubionym nadzieniem, to świetna propozycja do popołudniowej kawy. więcej
Polędwiczka z jagodami
Wykwintna propozycja polędwiczki wieprzowej. więcej
Poprzednie | ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj