Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Szynka w glazurze

Składniki:


  • ok. 2 kg wędzonej, gotowanej szynki w całości
  • filiżanka brązowego cukru
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • sok z dwóch pomarańczy
  • starta skórka z dwóch pomarańczy
  • goździki
  • sól, pieprz
Aromatyczna szynka w glazurze - noworoczna rozpusta.


Przygotowanie:


  • Cukier, musztardę sok i skórkę z pomarańczy wymieszać na gęstą masę. Doprawić solą i pieprzem.
  • Z szynki zdjąć skórę, ale tak by zostawić warstwę tłuszczu.
  • Mięso płytko ponacinać w romby. W przecięcia powkładać goździki.
  • Szynkę włożyć do brytfanki i polać glazurą.
  • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 30 minut.
  • W trakcie pieczenia, co 10 minut, polewać glazurą.
  • Wyjąć mięso z piekarniki i odstawić, żeby "odpoczęło".
  • Szynkę można podawać także na zimno.
Smacznego!
Gorąca czekolada
Zima nam nie straszna, bo mamy gorącą czekoladę! więcej
Zupa z natki pietruszki
Zielona zupa dla odstraszenia zimy. więcej
Dip z awokado
Pyszny dodatek do słonych przekąsek. więcej
Poprzednie | ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj