Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Gorąca czekolada

Składniki:


  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 kubka śmietany kremówki
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1/2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • 1/2 łyżeczki kakao
  • 6 szklanek pełnego mleka
  • 1/8 łyżeczki soli morskiej
  • 1/2 szklanki bitej śmietany
Zima nam nie straszna, bo mamy gorącą czekoladę!


Przygotowanie:


  • W dużej misce wymieszać kakao i mąkę kukurydzianą.
  • W rondelku zagrzać mleko, po czym dodać kakao z mąką. Dobrze wymieszać.
  • W kolejnym rondelku zagrzać kremówkę.
  • Na patelni połączyć wodę i cukier. Mocno zagrzać, aż do utworzenia karmelu na brzegach patelni, potem zmniejszyć temperaturę. Co jakiś czas mieszać zawartość kolistymi ruchami patelni. Ponownie zmniejszyć temperaturę.
  • Kiedy cukier nabierze koloru toffi, patelnię zdjąć z ognia, ostudzić chwilę i delikatnie wlać ciepłą kremówkę. Doprawić solą. Mieszać drewnianą łyżką. Odłożyć jedną łyżkę karmelu. Do patelni dodać kakao i mieszać wszystko póki karmel nie rozpuści się w mleku.
  • Dodać ekstrakt waniliowy.
  • Napój nalewać do wysokości 3/4 szklanki. Resztę uzupełnić bitą śmietaną, udekorować karmelem i kakao.
Smacznego!
Szynka w glazurze
Aromatyczna szynka w glazurze - noworoczna rozpusta. więcej
Zupa z natki pietruszki
Zielona zupa dla odstraszenia zimy. więcej
Dip z awokado
Pyszny dodatek do słonych przekąsek. więcej
Poprzednie | ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj