Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Zupa z owoców morza

Składniki:


  • 1 kg ryb morskich (łosoś, dorsz, ryba maślana)
  • 0,5 kg mieszanki owoców morza (krewetki, małże, kalmary, ośmiorniczki)
  • 2,5 litra wywaru warzywnego
  • szklanka białego wina
  • 0,5 szklanki śmietany
  • 3 łyżki sosu rybnego
  • 2 żółtka
  • skórka z 1 limonki
  • szafran
Dobrodziejstwo mórz w Twoim talerzu.


Przygotowanie:

  • Oczyszczoną rybę podzielić na kawałki wielkości kęsa, wrzucić do wywaru, zalać winem i sosem rybnym, zagotować. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
  • Zmniejszyć ogień, włożyć owoce morza, doprawić szafranem i skórką z limonki. Całość gotować przez ok. 15 minut.
  • Śmietanę wymieszać z żółtkami i zahartować kilkoma łyżkami wywaru. Wlać do zupy, wymieszać i odstawić z gazu.


Zupę udekorować świeżą kolendrą. lub kiełkami.

Smacznego!

Grzanki z pesto i pomidorem
Szybkie smaczne i robią się same!
więcej
Tarta z warzywami
Tarta z warzywami świetna na kolację i drugie śniadanie do pracy.
więcej
Popcorn
Towarzyszy dobrej książce, zawsze obecny na seansach filmowych. więcej
Poprzednie | ... | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj