Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Udka w sosie miodowo-musztardowym

Składniki:


  • 8 udek z kurczaka
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 łyżki musztardy gruboziarnistej
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • sól i pieprz do smaku
Udka kurczaka z chrupiącą aromatyczną skórką. Po prostu pycha!


Przygotowanie:


  • Wymieszać wszystkie składniki glazury doprawiając solą i pieprzem.
  • Ostrym nożem ponacinać każde udko i dokładnie wysmarować glazurą.
  • Udka zostawić w misce z marynatą, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na min. godzinę.
  • Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
  • Udka włożyć do rękawa do pieczenia i podlać marynatą (nie trzeba wykorzystywać całej marynaty).
  • Rękaw ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego piekarnika.
  • Piec przez około 30 minut, po czym rozciąć rękaw i piec jeszcze ok. 10 minut do zrumienienia skórki.
  • Podawać z ulubionymi dodatkami. Marynatę z pieczenia można wykorzystać jako sos do ziemniaków.
Smacznego!
Pomidorowy koktajl
Adios pomidory? Ależ nie! więcej
Crème brûlée
Magiczna chwila, kiedy skorpuka karmelu pęka i odkrywa delikatny, waniliowy krem.
więcej
Minestrone
Włoska zupa warzywna. więcej
Poprzednie | ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj