Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Crème brûlée

Składniki:


  • 400 ml slodkiej śmietanki 36%
  • 100 ml mleka
  • 100 g drobnego cukru brązowego
  • 50 g drobnego, białego cukru
  • 4 żółtka
  • 1 laska wanilii
  • foremki o średnicy 13 cm i wysokości 3 cm.
Magiczna chwila, kiedy skorpuka karmelu pęka i odkrywa delikatny, waniliowy krem.


Przygotowanie:


  • Żółtka wymieszać z białym cukrem.
  • W garnku podgrzewać powoli melko ze śmietanką.
  • Laskę wanilii przeciąć wzdłuż i zeskrobać nasionka. Wszystko wrzucić do mleka i podgrzewać jeszcze chwilę.
  • Ciepłe mleko przelać do żółtek i dokładnie wymieszać trzepaczką. Krem przelać przez sito aby oczyścić go z pestek wanilii.
  • Piekarnik nagrzać do 150 stopni.
  • Krem wlać do foremek ustawionych w głębokiej blasze. Do blachy nalać wrzątek do połowy wysokości foremek.
  • Piec przez ok. 45 minut, aż wierzch się zetnie, ale nie zrumieni.
  • Foremki odstawić do wystygnięcia w temp. pokojowej, a potem wstawić do lodówki na min. 3-4 godziny.
  • Tuż przed podaniem wysypać na wierzch kremu łyżkę brązowego cukru i skarmelizować go, wstawiając na najwyższą szynę piekarnika ustawionego na funkcję grill lub speclajnym palinikiem.
Smacznego!
Udka w sosie miodowo-musztardowym
Udka kurczaka z chrupiącą aromatyczną skórką. Po prostu pycha!
więcej
Pomidorowy koktajl
Adios pomidory? Ależ nie! więcej
Minestrone
Włoska zupa warzywna. więcej
Poprzednie | ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj