Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Szparagi zwijane w prosciutto

Składniki:

  • 0,5 kg szparagów
  • sok z 1 cytryny
  • 10 plasterków szynki parmeńskiej
  • oliwa z oliwek
Szparagi z szynką to pyszna przekąska lud dodatek do lekkich dań.


Przygotowanie:

  • Świeże szparagi myjemy w zimnej wodzie. Odcinamy twardą końcówkę na wysokości ok. 2 cm. Do wysokiego garnka nalewamy tyle wody by zakryć 1/3 łodyg, doprawiamy solą. Po zagotowaniu wody wstawiamy pionowo związane po 8 sztuk wiązki szparagów i gotujemy 3-4 minuty. Warzywa schładzamy pod zimną wodą.
  • Szparagi doprawiamy sokiem z cytryny i skrapiamy oliwą.
  • Dolną część gałązki szparaga owijamy plastrem szynki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Krótko zapiekamy w rozgrzanym piekarniku.

Smacznego!
Zupa szczypiorkowa
Świeża, aromatyczna zupa na lato. więcej
Czekoladowa rozpusta
Mnóstwo czekolady, dużo zabawy, nieograniczone możliwości, czyli czekoladowe zrób do sam! więcej
Jagnięcina ze szparagami
Wyrafinowany obiad w kilka minut. więcej
Poprzednie | ... | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj