Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Jagnięcina ze szparagami

Składniki:

  • 1 kg jagnięciny
  • 0,2 l oliwy z oliwek
  • tymianek - łyżka stołowa lub 3 gałązki
  • sól, pieprz
  • świeże zielone szparagi
Wyrafinowany obiad w kilka minut.


Przygotowanie mięsa:

  • Do miski z oliwą dodajemy tymianek, mieszamy i odstawiamy na ok. 1 godzinę. Oczyszczamy jagnięcinę, dokładnie myjemy i porcjujemy na zgrabne kotleciki.
  • Każdy z kotletów smarujemy dokładnie marynatą, ostawiamy na ok 15 minut.
  • Ruszt grilla lub patelnię do grillowania mocno rozgrzewamy. Kotlety pieczemy przez ok 3-4 minuty z każdej strony.
  • Po upieczeniu mięso doprawiamy solą i pieprzem.


Gotowanie szparagów:

  • Świeże szparagi myjemy w zimnej wodzie. Odcinamy twardą końcówkę na wysokości ok. 2 cm.
  • Do wysokiego garnka nalewamy tyle wody by zakryć 1/3 łodyg, doprawiamy solą. Po zagotowaniu wstawiamy pionowo związane po 8 sztuk wiązki szparagów. 
  • Szparagi gotujemy 3-4 minuty. W zależności od upodobań, po ugotowaniu szparagi można doprawić pieprzem i solą.


Kotleciki jagnięce można także serwować z liśćmi szpinaku.

Smacznego!
Szparagi zwijane w prosciutto
Szparagi z szynką to pyszna przekąska lud dodatek do lekkich dań. więcej
Zupa szczypiorkowa
Świeża, aromatyczna zupa na lato. więcej
Czekoladowa rozpusta
Mnóstwo czekolady, dużo zabawy, nieograniczone możliwości, czyli czekoladowe zrób do sam! więcej
Poprzednie | ... | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj