Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Francuskie naleśniki

Składniki:

  • 1 duże jajko
  • 1 i 1/4 szklanki mleka
  • filiżanka mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • masło do smażenia

Wykwintne naleśniki francuskie, puszyste niczym pianka.


Przygotowanie:

Jajko, mleko i mąkę z solą dokładnie wymieszać na gładką masę. Patelnię teflonową z płaskim brzegiem wysmarować cienką warstwą masła. Na dobrze rozgrzanej patelni rozprowadzić cienką, równą warstwą ciasta. Naleśniki francuskie powinny być bardzo cienkie. Smażyć przez 20 sekund z jednej lub obu stron.

Podawać jeszcze ciepłe. Pasują do każdego rodzaju nadzienia.


Smacznego!
Aromatyzowana oliwa
... pamiątka letnich warzyw i pachnących ziół. Zdrowe urozmaicenie diety. więcej
Paella!
Hiszpańska paella z owocami morza.
więcej
Zupa z czerwonej fasoli
Tradycyjna meksykańska zupa z mielonym mięsem i chilli. więcej
Poprzednie | ... | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj