Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Paella!

Składniki

  • 200 g oczyszczonych krewetek
  • 200 g oczyszczonych małych małży
  • 12 małży w muszlach
  • 350 g ryżu
  • zielona i czerwona papryka
  • 2 marchewki
  • 2 średnie świeże pomidory
  • 100g zielonego groszku (świeżego lub mrożonego)
  • mała cebula
  • gałązka natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta szafranu
  • oliwa
Hiszpańska paella z owocami morza.


Przygotowanie



  • Dokładnie umyć i oskrobać muszle, świeże małże powinny się zamykać przy kontakcie z wodą. Owoce morza podgotować w małej ilości wody przez 10 minut wywaru nie wylewać.
  • Czerwoną paprykę ugotować do miękkości, obrać ze skórki i pokroić w długie, cienkie paski.
  • Pomidory obrane ze skórki, zieloną paprykę, marchewki i cebulę drobno posiekać.
  • W dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę zieloną paprykę oraz marchew i smażyć przez 5 minut. Wrzucić pomidory i ponownie smażyć na małym ogniu przez kolejne 10 minut. Dosypać ryż  i dokładnie wymieszać, by połączył się z powstałym sosem.
  • Dolać wywar z gotowania owoców morza ok. 800 ml, rozgnieciony czosnek, szafran i posiekaną natkę. Całość doprowadzić do wrzenia i doprawić solą. Patelnię przykryć i gotować przez 10 minut na minimalnym ogniu. Wrzucić krewetki oraz groszek. Po chwili dodać muszle i czerwoną paprykę, mieszać potrząsając patelnią po czym pozostawić na ogniu przez kolejne kilka minut. Co jakiś czas upewnić się, czy jest wystarczająca ilość wody, w razie potrzeby uzupełnić.

Kiedy ryż będzie miękki a muszle otworzą się, danie jest gotowe do podania.

Smacznego!

Aromatyzowana oliwa
... pamiątka letnich warzyw i pachnących ziół. Zdrowe urozmaicenie diety. więcej
Francuskie naleśniki

Wykwintne naleśniki francuskie, puszyste niczym pianka.

więcej
Zupa z czerwonej fasoli
Tradycyjna meksykańska zupa z mielonym mięsem i chilli. więcej
Poprzednie | ... | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj