Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Owoce w czekoladzie
  • pół kilo truskawek lub wiśni
  • tabliczka czekolady (smak wg uznania)
  • łyżeczka masła
  • cukier puder
  • wiórki czekoladowe
  • paczka patyczków do koreczków
Owoce w czekoladzie, prosty i wykwintny dodatek na sylwestrowe przyjęcie.


Przygotowanie


  • Truskawki opłukać i osuszyć nie usuwając szypułek. W każdą truskawkę wbić w szypułkę patyczek.
  • Tabliczki czekolady pokruszyć na małe kawałki i w raz z masłem rozpuścić w gorącej kąpieli lub na parze ciągle mieszając.
  • Kiedy czekolada uzyska płynną konsystencję, trzymając truskawki za patyczki, zanurzać je kolejno w gorącej czekoladzie i układać na pergaminie do ostygnięcia.


Póki czekolada jest jeszcze lepka można udekorować ją wiórkami z czekolady, cukrem pudrem lub perełkami do ciast.

Można przygotować kilka wersji owoców (wiśnie, kawałki gruszek) oraz kilka czekolad, dla urozmaicenia wyglądu. Owoce będą świetnie pasować do kieliszka noworocznego szampana.


Szczęśliwego i pełnego kulinarnych doznań Nowego Roku!
Carpaccio z łososia
Lekka i zdrowa potrawa na dobre rozpoczęcie Nowego Roku. więcej
Torcik marchello
Puszysty, lekki i owocowy, po prostu torcik marchello
więcej
Szynka pieczona w ziołach
Pełna smaku, własnoręcznie przygotowana szynka na świąteczny stół!  więcej
Poprzednie | ... | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj