Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Zupa congee

Składniki:


  • 200 g białego ryżu
  • 750 ml wody
  • 4 jajka
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 1/2 pęczka dymki
  • 4 łyżki pędów bambusa
  • pieprz biały i sól do smaku
Zupa congee to wyjątkowo prosty przepis z więcej niż nutą egzotyki.


Przygotowanie:


  • W wysokim rondlu zalać wodą ryż. Dodać sól i odstawić na ok. godzinę.
  • Gotować w tej samej wodzie na małym ogniu aż ryż całkowicie się rozgotuje i zyska formę gęstego kleiku.
  • Przed końcem gotowania doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Zioła grubo posiekać. 
  • Pędy bambusa odsączyć z zalewy. Połączyc wszystkie składniki z zupą.
  • Zupę należy podawać gorącą. Po rozlaniu do miseczek wbić do każdej całe jajko lub samo żółtko.
  • Opcjonalnie congee można podać z delikatnie ściętym jajkiem sadzonym lub jako danie wegetariańskie bez jajka.
Smacznego!
Kruche ciasteczka z miksera
Do popołudniowej herbatki i do plecaka na wycieczkę. Kruche ciasteczka raz, dwa i gotowe. więcej
Quesadilla
Kuchnia meksykańska oferuje wyjątkowo smaczne potrawy. Dziś przedstawiamy quesadille - doskonałą do pogawędek z przyjaciółmi.
więcej
Smoothies
Smoothies cudownie zimne i wybornie owocowe.
więcej
1 | 2 | 3 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj