Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Sałata z soczewicą

Składniki:


  • filiżanka zielonej lub brązowej soczewicy
  • 150g świeżych liści szpinaku
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 średniej cebuli
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyzka czerwonego octu
  • 2 łyżeczki zmielonego czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 liść laurowy
  • sól, pieprz
Doskonałe połączenie tuńczyka i soczewicy, zaskoczenie dla podniebienia.


Przygotowanie:


  • Soczewicę, połowę czosnku,  liść laurowy i połówkę cebuli w całości wrzucić do głębokiej patelni. Zalać litrem wody i zagotować.
  • Zredukować temperaturę i doprawić solą. Gotować pod przykryciem do miękkości przez ok. 30 minut.
  • Odcedzić soczewicę, cebulę i liść laurowy wyrzucić.
  • Zblanszować liście szpinaku.
  • W dużej misce połączyć natkę, szczypiorek, osuszoną soczewicę i szpinak, na koniec dorzucić kawałki tuńczyka i delikatnie wymieszać.
  • W małej misce wymieszać dresing z oliwy, soku z cytryny, octu, musztardy, pozostałej częsci czosnku oraz soli i pieprzu.
  • Tuż przed podaniem sałatę skropić dresingiem.
Smacznego!
Łosoś w cieście francuskim
Popularny i dobrze znany przepis na soczystego łososia w cieście francuskim. więcej
Ciasteczka orzechowe
Orzechami kuszące ciasteczka.
więcej
Zupa fasolowa
Pożywna zupa z czerwonej fasoli, w sam raz na zimowe chłody.
więcej
Poprzednie | ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj