Vip Club - Euro Trade

Get macromedia Flash Player

STREFA KLIENTA

Zaloguj się, aby: Sprawdzić punkty Złożyć zamówienie
zaloguj

STREFA PARTNERA

ROZRYWKA

Danie dnia

Zupa z rzodkiewki

Składniki:


  • 500 g rzodkiewki
  • 3 duże jabłka np. Cortlandy
  • 1 litr wywaru drobiowego
  • 3 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 125 ml śmietany
  • sól i pieprz
Słodko-ostra zupa-krem z rzodkiewki i jabłek. Coś nowego!


Przygotowanie:


  • Rzodkiewki zetrzeć na tarce, cebule posiekać, ziemniaki pokroić w kostki, jabłka obrać, usunąć gniazda i podzielić na cząstki.
  • Cebulę zeszklić. Dodać rzodkiewki i kawałki jabłka, podsmażać na małym ogniu przez ok. 5 min. co jakiś czas mieszając.
  • Wlać wywar i dodać  ziemniaki, całość doprowadzić do wrzenia. Gotować ok. 20 minut by ziemniaki były miękkie.
  • Po ugotowaniu zmiksować zupę na kremową konsystencję, dodać śmietanę. 
  • Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • Zupę można podawać z pieczywem.
Smacznego!
Duńskie wypieki
Duńskie słodkie bułeczki są doskonałe o poranku i na lunch.
więcej
Jajko wielkanocne
Jajko na twardo wcale nie musi być pospolite. więcej
Polędwiczka
Delikatna polędwiczka wieprzowa w skorupce z kolorowego pieprzu. więcej
Poprzednie | 1 | 2 | 3 | 4 | ... | Następne
 
o programie | polityka prywatności | reklama | kontakt

Informacja o plikach cookie

Ta strona używa plików cookies aby zapewnić Państwu świadczenie usług na najwyższym poziomie. Można wyłączyć akceptację cookies w konfiguracji przegladarki, jednak w przypadku całkowitego wyłączenie akceptacji ciasteczek niektóre funkcjonalności serwisów mogą przestać działać. Więcej informacji znajdziecie Państwo tutaj